Amperbővítés

Teljesítménybővítés – Teljes körű ügyintézéssel!

Segítünk az áramellátás kapacitásának bővítésében.

Az amperbővítés folyamata

Az amperbővítés (teljesítménybővítés) folyamatát az alábbi lépések szerint végezzük.

Konzultáció, felmérés

Felmérjük jelenlegi lehetőségeit és igényeit, majd ajánlatot adunk a teljes megvalósításra.

Szolgáltatói ügyintézés

Közösen egyeztetett igényei alapján benyújtjuk a szükséges dokumentumokat a szolgáltatóhoz.

Mérőhelyi kivitelezés

A szolgáltató Műszaki Gazdasági Tájékoztatót küld, mely alapján elvégezzük a kivitelezést.

Amperbővítés Szolgáltatásaink

Szeretné profi szakemberekre bízni, akik nem csak jó, de igényes és szép munkát, tiszta munkaterületet hagynak maguk után? Fontos Önnek kiket enged be otthonába? Nincs ideje és nem tudja hogyan kell a szükséges igénybejelentéseket megtenni? Bízza ránk a papírmunkát, vegye fel velünk a kapcsolatot most!

R

Meglévő hálózatok amperbővítése

Fűtéskorszerűsítés előtt áll, elektromos autót vásárolt, vagy napelemet szeretne telepíttetni, de csak egy fázis áll rendelkezésére? Fázis és Amper bővítéssel mindez lehetséges!

R

Mérőhely korszerűsítése, szabványosítása

Jelenlegi fogyasztásmérője egy régi faszekrényben, vagy épületen belül helyezkedik el mechanikai védelem nélkül? Akkor szinte biztosan szüksége lesz fázis és amper bővítés esetén a mérőhely szabványosítására!

R

Meglévő fogyasztásmérő(k) áthelyezése, csatlakozó váltása

Útban van az átépítés miatt? Esetleg teljesen újra építi házát és ideiglenesen segédoszlopra kell áthelyezni jelenlegi mérőhelyét? A teljesítmény bővítéséből adódóan áthelyezésre és szabványosításra van  szüksége? Kollégáink állnak rendelkezésére!

R

Új bekapcsolás, vagy ideiglenes mérőhely kiépítése építkezés megkezdése előtt

új ingatlant építene, vagy csak bővíteni szeretné lakását, családi házát? Hozzáépítene, vagy csak egy új szoba kialakítására lenne szüksége, de jelenlegi hálózata nem alkalmas a bővítésre?

Gyakori kérdések

Az amperbővítéssel kapcsolatban gyakran feltett kérdések és válaszok

Mennyibe kerül az amperbővítés?

A teljesítménybővítés díja nagy mértékben függ a telepítési hely adottságaitól, a kívánt bővítés mértékétől, illetve a szükséges eszközök (pl.: mérőszekrény) mindenkori árától.

A DBS Smart Solutions Kft. a helyszín megtekintésével és felmérésével, valamint a fenti információk birtokában tud pontos árajánlatot adni ügyfeleinek.

Mennyi ideig tart az amperbővítési folyamat?

Megrendelés esetén meghatalmazást küldünk ki az Ügyfélnek, amelyet kitöltve és aláírva visszaküld számunkra, hogy az ügyintézést el tudjuk indítani.

Az igénybejelentést követően a szolgáltató megküldi a Műszaki gazdasági tájékoztatót.

Az ebben leírtak alapján a kivitelezést 15 napon belül elvégezzük, készre jelentjük.

A szolgáltató munkatársai felveszik ügyfelünkkel a kapcsolatot időpontegyeztetés céljából, majd elvégezve feladatukat a rendszer használatra kész.

Milyen hatósági engedélyekre van szükség az amperbővítéshez?

Az adott területen működő áramszolgáltatónál szükséges jelezni az adott ingatlanra szóló teljesítménybővítési igényt.

Az igénybejelentést és a hozzá kapcsolódó ügyintézést a DBS Smart Solutions Kft. elvégzi ügyfelei számára.

JÓTÁLLÁS - Milyen garanciákat vállal a DBS az amperbővítési folyamat kapcsán?

A DBS Smart Solutions Kft. által beszerelt eszközök a fogyasztóvédelmi törvényben meghatározott garanciával rendelkeznek.

Kollégáink saját plombával látják el az elkészült mérőhelyet annak érdekében, hogy a szolgáltatói átvételig az elvégzett munka garantáltan változatlan maradjon.

Amperbővítési munkáinkból

Néhány példa a már elvégzett amperbővítési, fázisbővítési és mérőhely szabványosítási feladatok közül

1 fázisú mérésről 3 fázisú mindennapszaki és H-tarifás mérőhelyek előkészítése

Új bekötés előkészítése 2×3 fázisú méréshez, tetőtartóval, szabadvezetékes csatlakozáshoz

Új bekötés előkészítése 2×3 fázisú méréshez, földkábeles csatlakozóhoz

2×3 fázisú mérés előkészítése a ház szigetelése előtt tetőárboccal, védőföldeléssel

1 fázisról 3 fázisra bővítés napelemes rendszer kiépítése előtt, csoportos mérőhelyen

1 fázisú mérésről 3 fázisú mindennapszaki mérőhely előkészítése (új kiépítés)

1 fázisú mérésről 3 fázisú mindennapszaki mérőhely előkészítése

1 fázisú mérésről 3 fázisú mindennapszaki mérőhely előkészítése

1 fázisról 3 fázisra bővítés napelemes rendszer kiépítése előtt, csoportos mérőhelyen (szekrény cseréje és előkészítése)

2db utólagosan (külső szigetelés és színezés után) telepített, 2×3 fázisú mérőhely)

Új bekötés előkészítése 1×3 fázisú földkábeles csatlakozású mérőhely

Új bekötés előkészítése 1×3 fázisú földkábeles csatlakozású mérőhely

Mérőhely szabványosítás során a szolgáltatók által is elfogadott, kiváló minőségű Hensel fogyasztásmérő szekrényekkel dolgozunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Milyen esetekben van szüksége Fázis és/vagy amperbővítésre?

Miért is kell teljesítményt bővíteni, mérőhelyet szabványosítani, újrahúzni a régi lakása, vagy háza vezetékeit?

Fűtés rendszerek korszerűsítése

Energia, rezsi csökkentés céljából, vagy elavult, elhasználódott régi fűtésrendszerének cseréjét tervezi elektromos fűtésre? Biztosan szüksége lesz amperbővítésre! Javasoljuk kérje ki szakemberek véleményét, mielőtt bármit is megvásárolna!

Napelemes rendszer telepítése

Szeretné költségeit csökkenteni, elektromos autót vásárol(t), új fűtésrendszerét még olcsóbban szeretné üzemeltetni? Alkalmas erre az Ön mérőhelye? Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy időben tudnunk segíteni!

Új elektromos berendezések beüzemelése

Hőszivattyút, klímát szeretne üzemeltetni H-tarifás mérővel, és/vagy lecserélné gáztűzhelyét elektromos/indukciós főzőlappal ellátott tűzhelyre? Szinte biztos, hogy hálózatbővítésre lesz szüksége! Hívjon minket most!

Elektromos autó vásárlása, töltése

Tudta-e, hogy lehetséges az elektromos autó töltése éjszakai áramról? Költségmegtakarítást lehet elérni, de ehhez sokszor szükséges a mérőhely szabványosítása teljesítménybővítéssel! Megfelelő teljesítmény leadása nélkül az elektromos autó töltése egyáltalán nem, vagy csak lassan lehetséges!

Dobos Zoltán Gábor

DOBOS ZOLTÁN GÁBOR
Műszaki igazgató
DBS Smart Solutions Kft.

Olvassa el figyelmesen!

2023-at írunk és egy újabb villamosipari forradalom vette kezdetét. A fosszilis energiák fogynak, az igényeink egyre csak nőnek, szinte minden háztartásban egyre több és több elektromos berendezés kerül telepítésre és beüzemelésre.

Nem kell nagyon messzire mennünk, ezelőtt 30 évvel a jelenlegi háztartások elektromos igényei sokkal kisebbek voltak, mint most. Az akkori igényeket maximálisan kielégítették a régi elvek, szabályok által kiépített fogyasztói elektromos hálózatok. Sajnos ennyi idő alatt, esetenként csak a falban, védőcső nélkül begipszelt alumínium vezetékek, kábelek elhasználódtak, a kötések meglazultak, ívképződés miatt az elmúlt pár évben egyre többször hallottunk elektromos tűzesetekről…

Sok esetben ezen okokból adódóan szeretnénk olyan berendezéseket vásárolni, működtetni (elektromos kazán, elektromos fűtés, stb…), fűtést korszerűsíteni, amelyeket nem bír el jelenlegi, rendelkezésre álló elektromos hálózatunk. Csak egy példát szeretnék megemlíteni! Gáztűzhelyét kiszeretné cserélni egy elektromos tűzhelyre? Tudta-e, hogy ehhez minimum 3×16 Amperre lesz szüksége? Igen, csak az elektromos főzőlaphoz és sütőhöz!!! CSAK ÉS KIZÁRÓLAG EHHEZ AZ EGY BERENDEZÉSHEZ!!! Az elmúlt évben többször kellett olyan családoknál elvégeznünk az elektromos hálózat korszerűsítését, amper bővítését, ahol először megvették az új indukciós főzőlapot és sütőt, a kiszállítást követően saját maguk bekötötték és az első bekapcsolást követően azonnal lekapcsolt a kismegszakító, ha tudott… vagy szétégett, esetenként kigyulladt…

s

Arra kérem Önöket, kérjék ki egy hozzáértő szakember véleményét, mielőtt online felületen vásárolni kezdenek és otthon maguknak szeretnének mindent megcsinálni! Higgyék el, az életük múlhat rajta!

Vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy a jelenleg fennálló és a jövőben esetlegesen jelentkező igényeikhez igazodva tudjuk elvégezni a szükséges teljesítmény-és hálózatbővítést!

Ügyfeleink mondták

Néhány vélemény munkáinkról

A DBS munkatársai rendben elvégezték a bővítést. Gyors és tiszta munka volt, köszönöm!

Kovács Imre

3×16 amper bővítésre volt szükségünk. Az egész megoldódott néhány hét alatt, a hivatalos ügyintézéssel együtt.

Hajnal Péter

A bővítés miatt szabványosítani kellett a régi szekrényt is, a DBS szerelői gyorsan meg tudták ezt is oldani, minden rendben volt.

Sirmán Balázs

Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés

További információra van szüksége a szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Tegye fel kérdéseit, vagy kérjen ajánlatot alábbi elérhetőségeink bármelyikén!

Telefon:

E-mail cím:

Elfogadom az Adatkezelési Szabályzatban foglaltakat